Γνωρίστε την ομάδα

Στέλιος
Πετρούτσος PT, MSc.

Specialist Musculoskeletal & Sports Physio
Applied Lower Limb Biomechanics
Sports Medicine Australia – 907251
Health Professions Council - PH 77725

Ο Κος Στέλιος Πετρούτσος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Ανώτατου ΤΕΙ Αθηνών και κατέχει Μάστερ στην ορθοπεδική & αθλητική αποκατάσταση (Πανεπιστήμιο Νοτίου Αυστραλίας - 2005). Μετά την απόκτηση του Μάστερ έδωσε εξετάσεις στο Australian Physiotherapy Association και απέκτησε τον διακριτό τίτλο «Specialist Musculoskeletal & Sports Physiotherapist».

Το ερευνητικό και κλινικό ενδιαφέρον του εστιάζει στην εφαρμοσμένη εμβιομηχανική́, πράγμα που του επιτρέπει να ασχολείται με ένα μεγάλο φάσμα ασθενών ανεξαρτήτου ηλικίας, δραστηριότητας ή παθολογίας. Έχει εργασθεί́ σε πολλές κλινικές αποκατάστασης στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα στελέχωσε το ιατρικό team των “Adelaide Crows”, την πρωταθλήτρια ομάδα του Αυστραλιανού πρωταθλήματος Aussie Rules Football για την αγωνιστική περίοδο 2006-2007. Το 2010 ίδρυσε, όχι τυχαία, πάνω στο 35ο χιλιόμετρο της Αυθεντικής διαδρομής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών το Physio Kinetics. Ένα πολυδύναμο εξειδικευμένο κέντρο για μυοσκελετικές παθήσεις και αθλητικές κακώσεις. Ο ίδιος, τα τελευταία 7 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με δρομείς μικρών και μεγάλων αποστάσεων.

Την περίοδο 2009-2011 δίδαξε στο ΑΤΕΙ Λαμίας, ως εργαστηριακός συνεργάτης (“Βιολογική Μηχανική” και “Φυσικοθεραπεία στο Μυοσκελετικό ΙΙ”, ενώ πλέον συνεχίζει την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του ως υποψήφιος διδάκτωρ του ΠΑΔΑ. Είναι εκπαιδευτικός εκπρόσωπος του “Biomechanics Summer School” (Manchester - UK) και επίσης εκτελεί χρέη external advisor, σε διπλωματικές εργασίες του μεταπτυχιακού προγράμματος του University of South Australia (Uni.SA). Πρόσφατα, επιλέχτηκε από γνωστή, διεθνή εταιρεία παραγωγής αθλητικών υποδημάτων τρεξίματος για δρόμο και βουνό, ως ένας από 5 κλινικούς παγκοσμίως, για να στελεχώσει μια ανεξάρτητη επιστημονική γνωμοδοτική ομάδα, για την εξέλιξη των δρομικών υποδημάτων της εταιρείας.

Ο Κος Πετρούτσος είναι τακτικό μέλος της Αθλητιατρικής Επιστημονικής κοινότητας της Αυστραλίας (Sports Medicine Australia – 907251) και επίσης είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του οργανισμού αδειοδότησης επαγγελματιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Health Professions Council - PH 77725) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Τέλος, ο Κος Πετρούτσος είναι ενεργός αθλητής τρεξίματος μεγάλων και υπερ-μεγάλων αποστάσεων βουνού και δρόμου. Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του, διαβάζει βιογραφίες και κάνει windsurfing.

Αλέξανδρος
Σέρρος PT.

Φυσικοθεραπευτής, Orthopedic Manual Therapist (ΟΜΤ)

Ο Κός Αλέξανδρος Σέρρος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθηνών, με εξειδίκευση ΟΜΤ (δια των χειρών αποκατάσταση ορθοπεδικών περιστατικών - Orthopaedic Manipulative Therapist).

Έχει διατελέσει φυσικοθεραπευτής σε ομάδες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει τεχνικές αποκατάστασης και ειδικές τεχνικές μάλαξης (λεμφική μάλαξη, μάλαξη υποδόριου συνδετικού ιστού κ.α.) σε ιδιωτικά κολλέγια.

Όντας ο ίδιος ενεργός μαραθωνοδρόμος/κολυμβητής και πρώην επαγγελματίας κολυμβητής, το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζει στις διαταραχές και τους τραυματισμούς του μυοσκελετικού συστήματος και σε προηγμένες τεχνικές αποθεραπείας από την άσκηση και υπέρχρηση.

Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του στην Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία και στην αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) στο St. George's Universityof London.

Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ-3668) και του Ελληνικού Συλλόγου Δια των Χειρών Θεραπευτών (ΟΜΤ-Greece). 

Ρίζος
Μητσίου, PT.

Prosthetist

O Ρίζος Μήτσιου είναι προσθετικός/ορθωτικός, απόφοιτος του πανεπιστήμιου του Salford (Bsc Prosthetics & Orthotics), στην πόλη Manchester του Ηνωμένου Βασιλείου (2008-2013). Κατά την παραμονή του στην Αγγλία, απέκτησε μεγάλη κλινική εμπειρία στο Orthotics department του Salisbury District Hospital και στο Prosthetics department του Nuffield Orthopaedic Centre (Oxford Centre of Enablement).

Μετά την αποφοίτηση του επέστρεψε στη γενέτειρα του, τη Λάρισα. Εκεί ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα της κατασκευής τεχνητών μελών και ορθωτικών μέσων, όπου και παρέμεινε για 3 χρόνια. Το ανήσυχο πνεύμα του, η ανάγκη του για περαιτέρω εξέλιξη, καθώς και το ενδιαφέρον του για την κλινική εφαρμογή του αντικειμένου του, τον ώθησαν στο να δώσει κατατακτήριες εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα Φυσικοθεραπείας το 2017 και να επιτύχει.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής εξέλιξης, έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια για την κατασκευή ορθωτικών μέσων και την εμβιομηχανική κάτω άκρου («Κατασκευή ορθωτικών πελμάτων» - Μolinari Hellas και «Adaptive biomechanics concept» - Biomechanics Summer School).

Είναι μέλος του British Association of Prosthetics and Orthotics (BAPO).

Νικολέτα
Παφλιώτη, PT.

Certified Pilates Instructor

Η Νικολέτα Παφλιώτη είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του ΑΤΕΙ Πατρών - παράρτημα Αιγίου.

H Νικολέτα αναγνωρίζοντας την υπεροχή της άσκησης και του κινητικού ελέγχου στα πρωτόκολλα αποκατάστασης, παράλληλα με τις σπουδές της εκπαιδεύτηκε στην αναγνωρισμένη σχολή Pilates απο την Katia Vasilenko (η οποία δίδαχθηκε απο την Romana , όπου δίδαξε ο ίδιος ο Joseph Pilates!).

Μετέπειτα, συμμετέχοντας διαρκώς σε σεμινάρια, πάνω στη μεθοδολογία Pilates, ανέπτυξε το "children Pilates", μια πολλά υποσχόμενη μέθοδο που χαρίζει δυνατό κορμό, βέλτιστη νευρο-εξέλιξη και αυτοπεποίθηση στους μικρούς ήρωες του αύριο!

Τέλος, θέλοντας να ολοκληρωθεί ως θεραπεύτρια η Νικολέτα ολοκλήρωσε το σεμινάριο της ξηράς βελόνας για μυοπεριτονιακό πόνο (dry needling) και επίσης παρακολουθεί το αναγνωρισμένο από την IFOMPT πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Νευρο-Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία «Hellenic OMT diploma».

Ιωάννα
Λυκουργιά, PT.

Physiotherapist - Certified Pilates Instructor

Η Ιωάννα Λυκουργιά είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το κλινικό της ενδιαφέρον κυρίως για την αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και αθλητικών κακώσεων, σε συνδυασμό με την αγάπη της για την άσκηση, την οδήγησαν στην πραγματοποίηση σεμιναρίων Pilates. Σ' ένα κόσμο που δεν ασκείται συστηματικά και ταλαιπωρείται από πληθώρα μυοσκελετικώv προβλημάτων, ο καθιστικός τρόπος ζωής εδρεύει και η άσκηση κρίνεται απαραίτητη.

Οι γνώσεις της από τη σχολή φυσικοθεραπείας συνδυαστικά με την πιστοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης Pilates (που περιλαμβάνει Mat, Reformer, Cadillac, Props), της επιτρέπουν να φέρει την ειδική γνώση σ' ένα μεγάλο εύρος καταστάσεων. Επομένως, γνωρίζοντας πως κάθε άτομο αποτελεί μοναδική κλινική περίπτωση, είναι σε θέση να εντάξει τον ασθενή σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα άσκησης, δημιουργώντας ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις εκάστοτε ανάγκες του.

Το ενδιαφέρον της ως instructor, είναι να εμφυσήσει την αγάπη για την άσκηση, με σεβασμό στη μοναδικότητα του σώματος και να βοηθήσει στη βελτίωση όλων αυτών των στοιχείων, που θα οδηγήσουν σε μια πιο λειτουργική καθημερινότητα. Η φιλοσοφία της Ιωάννας, ένας νέος τρόπος ζωής που θα τον χαρακτηρίζει η καλή φυσική κατάσταση και υγεία!

Δήμητρα
Κορδά, PT.

Manual Therapist - Certified Pilates/Clinical Pilates instructor

Η Δήμητρα Κορδά, αφού αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ φυσικοθεραπείας της Αθήνας εργάστηκε για πολλά χρόνια σε φυσικοθεραπευτήριο, όπου ασχολήθηκε εντατικά με την αθλητική αποκατάσταση.

Το 2009 συμμετείχε με επιτυχία σε γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ για να εργαστεί ως αναπληρώτρια καθηγήτρια φυσικοθεραπείας στο ΕΠΑΣ του Αιγάλεω. Το 2012, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο clinical pilates mat- Clinica Fisión, στη Μαδρίτη. Το 2013 ολοκλήρωσε το σεμινάριο pilates reformer - στη σχολή Valgo, ενώ το 2015 παρακολούθησε το σεμινάριο pilates για εγκύους και αποκατάσταση μετά από την εγκυμοσύνη- Federación española de pilates y tai chi.

Έχει εργαστεί σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Ισπανίας και τα δυο τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την αποκατάσταση μετά από τροχαία ατυχήματα στο νοσοκομείο Nuestra Señora de America, καθώς και ως pilates instructor και φυσικοθεραπεύτρια στην ΑΧΑ.

Βίκυ
Μαυροφρύδη

Secretary and HR services

Η Βασιλική Μαυροφρύδη είναι η «φωνή πίσω από το τηλέφωνο» και ο αφανής ήρωας της οργάνωσης συνεργατών και διαχείρισης πελατολόγιου στο Physio Kinetics. Απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος της Ελληνικής φιλολογίας, εργάστηκε επί χρόνια στο χώρο της γραμματειακής υποστήριξης και διαθέτει την εμπειρία για υλοποίηση όλων των αρμοδιοτήτων της θέσης αυτής.

Είναι η υπεύθυνη του Τμήματος αποστολής παραγγελιών του ABC Lab. Καθημερινά αναλαμβάνει την διεκπεραίωση και το συντονισμό των αποστολών ορθωτικών πελμάτων και ορθοπεδικών βοηθημάτων σε όλη την Ελλάδα, αποσκοπώντας στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Οι αρμοδιότητές της περιλαμβάνουν όλες τις ενέργειες έτσι ώστε να υποστηρίζει τη κλινική μας προκειμένου να επιτυγχάνονται οι στόχοι της, με βέλτιστη αξιοποίηση των διατιθέμενων μέσων, εξοπλισμών, τεχνολογίας και ανθρωπίνου δυναμικού.

Με το φιλικό και πρόσχαρο χαρακτήρα, αλλά και πνεύμα που διαθέτει, συμβάλει καθημερινά στην ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Αποτελεί την πρώτη ευχάριστη εικόνα στην είσοδο της εταιρείας που θα σας κατατοπίσει και ενημερώσει άριστα για το ραντεβού σας, καθώς και οποιαδήποτε απορία έχετε. Επιπροσθέτως, η χρόνια ενασχόλησή της με το χώρο της γυμναστικής και της άθλησης συμβάλλει στην άριστη εναρμόνισή της με το χώρο και τη φιλοσοφία του Physio Kinetics by Petroutsos.

Εγγραφείτε στο δελτίο ενημερωσής μας!

Διεύθυνση

Λ. Μεσογείων 254
Χολαργός, Αθήνα

Ώρες Λειτουργίας

Δευτ. - Παρ. 09 πμ - 09 μμ
Σαβ. - Κυρ. Κλειστά

Επικοινωνία

Τηλ. / Fax: +30 210-7608609
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


TOP

© 2019 Physiokinetics by Petroutsos . Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.