Skip to main content

Γνωρίστε την ομάδα

Στέλιος
Πετρούτσος PT, MSc.

Specialist Musculoskeletal & Sports Physio
Applied Lower Limb Biomechanics
Sports Medicine Australia – 907251
Health Professions Council - PH 77725

Ο Κος Στέλιος Πετρούτσος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Ανώτατου ΤΕΙ Αθηνών και κατέχει Μάστερ στην ορθοπεδική & αθλητική αποκατάσταση (Πανεπιστήμιο Νοτίου Αυστραλίας - 2005). Μετά την απόκτηση του Μάστερ έδωσε εξετάσεις στο Australian Physiotherapy Association και απέκτησε τον διακριτό τίτλο «Specialist Musculoskeletal & Sports Physiotherapist».

Το ερευνητικό και κλινικό ενδιαφέρον του εστιάζει στην εφαρμοσμένη εμβιομηχανική́, πράγμα που του επιτρέπει να ασχολείται με ένα μεγάλο φάσμα ασθενών ανεξαρτήτου ηλικίας, δραστηριότητας ή παθολογίας. Έχει εργασθεί́ σε πολλές κλινικές αποκατάστασης στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα στελέχωσε το ιατρικό team των “Adelaide Crows”, την πρωταθλήτρια ομάδα του Αυστραλιανού πρωταθλήματος Aussie Rules Football για την αγωνιστική περίοδο 2006-2007. Το 2010 ίδρυσε, όχι τυχαία, πάνω στο 35ο χιλιόμετρο της Αυθεντικής διαδρομής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών το Physio Kinetics. Ένα πολυδύναμο εξειδικευμένο κέντρο για μυοσκελετικές παθήσεις και αθλητικές κακώσεις. Ο ίδιος, τα τελευταία 7 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με δρομείς μικρών και μεγάλων αποστάσεων.

Την περίοδο 2009-2011 δίδαξε στο ΑΤΕΙ Λαμίας, ως εργαστηριακός συνεργάτης (“Βιολογική Μηχανική” και “Φυσικοθεραπεία στο Μυοσκελετικό ΙΙ”, ενώ πλέον συνεχίζει την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του ως υποψήφιος διδάκτωρ του ΠΑΔΑ. Είναι εκπαιδευτικός εκπρόσωπος του “Biomechanics Summer School” (Manchester - UK) και επίσης εκτελεί χρέη external advisor, σε διπλωματικές εργασίες του μεταπτυχιακού προγράμματος του University of South Australia (Uni.SA). Πρόσφατα, επιλέχτηκε από γνωστή, διεθνή εταιρεία παραγωγής αθλητικών υποδημάτων τρεξίματος για δρόμο και βουνό, ως ένας από 5 κλινικούς παγκοσμίως, για να στελεχώσει μια ανεξάρτητη επιστημονική γνωμοδοτική ομάδα, για την εξέλιξη των δρομικών υποδημάτων της εταιρείας.

Ο Κος Πετρούτσος είναι τακτικό μέλος της Αθλητιατρικής Επιστημονικής κοινότητας της Αυστραλίας (Sports Medicine Australia – 907251) και επίσης είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του οργανισμού αδειοδότησης επαγγελματιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Health Professions Council - PH 77725) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Τέλος, ο Κος Πετρούτσος είναι ενεργός αθλητής τρεξίματος μεγάλων και υπερ-μεγάλων αποστάσεων βουνού και δρόμου. Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του, διαβάζει βιογραφίες και κάνει windsurfing.

Γεώργιος
Σουριαδάκης, PT.

Physiotherapist - Certified Pilates Instructor

Ο Γεώργιος Σουριαδάκης είναι φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Queen Margaret University με πολυετή εμπειρία στις αθλητικές κακώσεις και εν γένει στις διαταραχές και τους τραυματισμούς του μυοσκελετικού συστήματος, ενώ επί του παρόντος εξειδικεύεται στο Manual Therapy.

Από νεαρή ηλικία έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον στην άθληση και τη σωματική υγεία, πεπεισμένος πως μέσω αυτής αποκτάται η ψυχική υγεία και η ευεξία. Με γνώμονα την απόκτηση ευρείας αντίληψης των διαφόρων τεχνικών άσκησης προς εξατομίκευση στις ανάγκες του κάθε ατόμου, πιστοποιήθηκε στο Personal training στο Cross Training, στη Yoga και στο Pilates. Παράλληλα, τόσο από προσωπικό, όσο και από επαγγελματικό ενδιαφέρον, συστηματικά διερευνάει νέες μεθόδους και συνδυασμούς για την άσκηση και την αποκατάσταση.

Οι γνώσεις που έχει αποκτήσει ως φυσικοθεραπευτής σε συνδυασμό με την εμπειρία του στην εκγύμναση και ειδικά στις μεθόδους Pilates, του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται τη φυσική κατάσταση του κάθε ασθενή και να παραμετροποιεί με ακρίβεια τα πρωτόκολλα αποκατάστασης/ενδυνάμωσης, ακριβώς στις ανάγκες και τους προσωπικούς στόχους του ασκούμενου. Έτσι, αντιλαμβανόμενος ολιστικά το κάθε περιστατικό, μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο η αποκατάσταση και η ενδυνάμωση προς αποφυγή νέων τραυματισμών, αλλά και η βελτίωση της εν γένει φυσικής κατάστασης του ασκούμενου για μια καλύτερη καθημερινότητα!

Αλέξανδρος
Σέρρος PT.

Φυσικοθεραπευτής, Orthopedic Manual Therapist (ΟΜΤ)

Ο Κός Αλέξανδρος Σέρρος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθηνών, με εξειδίκευση ΟΜΤ (δια των χειρών αποκατάσταση ορθοπεδικών περιστατικών - Orthopaedic Manipulative Therapist).

Έχει διατελέσει φυσικοθεραπευτής σε ομάδες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει τεχνικές αποκατάστασης και ειδικές τεχνικές μάλαξης (λεμφική μάλαξη, μάλαξη υποδόριου συνδετικού ιστού κ.α.) σε ιδιωτικά κολλέγια.

Όντας ο ίδιος ενεργός μαραθωνοδρόμος/κολυμβητής και πρώην επαγγελματίας κολυμβητής, το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζει στις διαταραχές και τους τραυματισμούς του μυοσκελετικού συστήματος και σε προηγμένες τεχνικές αποθεραπείας από την άσκηση και υπέρχρηση.

Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του στην Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία και στην αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) στο St. George's Universityof London.

Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ-3668) και του Ελληνικού Συλλόγου Δια των Χειρών Θεραπευτών (ΟΜΤ-Greece). 

Ρίζος
Μητσίου, PT.

Prosthetist

O Ρίζος Μήτσιου είναι προσθετικός/ορθωτικός, απόφοιτος του πανεπιστήμιου του Salford (Bsc Prosthetics & Orthotics), στην πόλη Manchester του Ηνωμένου Βασιλείου (2008-2013). Κατά την παραμονή του στην Αγγλία, απέκτησε μεγάλη κλινική εμπειρία στο Orthotics department του Salisbury District Hospital και στο Prosthetics department του Nuffield Orthopaedic Centre (Oxford Centre of Enablement).

Μετά την αποφοίτηση του επέστρεψε στη γενέτειρα του, τη Λάρισα. Εκεί ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα της κατασκευής τεχνητών μελών και ορθωτικών μέσων, όπου και παρέμεινε για 3 χρόνια. Το ανήσυχο πνεύμα του, η ανάγκη του για περαιτέρω εξέλιξη, καθώς και το ενδιαφέρον του για την κλινική εφαρμογή του αντικειμένου του, τον ώθησαν στο να δώσει κατατακτήριες εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα Φυσικοθεραπείας το 2017 και να επιτύχει.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής εξέλιξης, έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια για την κατασκευή ορθωτικών μέσων και την εμβιομηχανική κάτω άκρου («Κατασκευή ορθωτικών πελμάτων» - Μolinari Hellas και «Adaptive biomechanics concept» - Biomechanics Summer School).

Είναι μέλος του British Association of Prosthetics and Orthotics (BAPO).