01 Απριλίου 2020

Ο δρομέας κάνει τα παπούτσια ή τα παπούτσια τον δρομέα;

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε επιστημονικό περιοδικό έρχεται να δώσει μία άλλη διάσταση στη σχέση δρομέα – δρομικού μοντέλου.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, το πώς ανταποκρίνεται το κάθε μοντέλο εξαρτάται κυρίως από τον κάθε δρομέα ξεχωριστά.

Πιο συγκεκριμένα, «οι κινητικές και νευρομυϊκές προσαρμογές ενός ατόμου σε αλλαγές στα υποδήματα, επηρεάζονται από μηχανικούς, νευροφυσιολογικούς, ανατομικούς και ακόμη και ψυχολογικούς παράγοντες και επομένως είναι πιθανό να παρατηρούμε διαφορετικά άτομα να χρησιμοποιούν διαφορετικές κινηματικές συμπεριφορές ως προσαρμογή στις ίδιες αλλαγές στα παπούτσια τους (Kersting & Brüggemann, 2006; Nigg κ.ά., 2003).

Κατά συνέπεια, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι ανεξάρτητα από τον τύπο της τροποποίησης των παπουτσιών (πάνω μέρος ή μεσοσόλα), οι παρατηρούμενες εμβιομηχανικές αποκρίσεις μπορεί να εξαρτώνται μόνο απο τον ίδιο τον δρομέα.»

Εγγραφείτε στο δελτίο ενημερωσής μας!

Διεύθυνση

Λ. Μεσογείων 254
Χολαργός, Αθήνα

Ώρες Λειτουργίας

Δευτ. - Παρ. 09 πμ - 09 μμ
Σαβ. - Κυρ. Κλειστά

Επικοινωνία

Τηλ. / Fax: +30 210-7608609
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


TOP

© 2019 Physiokinetics by Petroutsos . Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.