01 Απριλίου 2020

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ JUMPBOARD

Τι είναι το Jumpboard?
Το jumpboard (ή αλλιώς πλατφόρμα αλμάτων) είναι ένα σύγχρονο αξεσουάρ εξοπλισμού του Universal Reformer, το οποίο παρέχει μία σταθερή επιφάνεια στήριξης, μέσω της οποίας, πραγματοποιείται μία σειρά ασκήσεων με βάση το άλμα.

Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό?

Το jumpboard εγγυάται αποτελέσματα σε:

Αθλητές (δρομείς, χορευτές, skiers κοκ).
Άτομα που ανακάμπτουν από κάποιο τραυματισμό.
Άτομα που επιλέγουν το Pilates είτε ως συμπληρωματική είτε ως κύρια μορφή άσκησης.

Γιατί όμως το jumpboard είναι ιδανικό στο τομέα της αποκατάστασης?
- Αρχικά, λόγω του ότι το Reformer είναι εξοπλισμένο με ελατήρια διαφορετικής τάσης, ένας πιστοποιημένος Clinical Pilates Instructor μπορεί να προσαρμόσει την ένταση στις ανάγκες του ασθενή. Επιτρέπεται λοιπόν, η επιλεκτική ενδυνάμωση ποδιών/ κοιλιάς ακόμα και χεριών, με βάση ένα μοτίβο συνδυαστικών κινήσεων, που πραγματοποιείται πάντα πάνω στην πλατφόρμα.

- Δίνεται επίσης η δυνατότητα της σωστής ευθυγράμμισης του σώματος αλλά και της επιλεκτικής ενδυνάμωσης, με σκοπό την αναχαίτιση τυχόν μυικών ανισορροπιών (πχ διαφορετική σύσπαση δεξιού εγκάρσιου κοιλιακού vs αριστερού, σε λανθασμένο κινητικό πρότυπο βάδισης).
Βελτιώνεται ο κινητικός έλεγχος μέσω της πλειομετρικής κίνησης του άλματος (ιδανικό σε τραυματισμούς, όπως είναι το επιγονατιδομηριαίο σύνδρομο).

- Πολύ σημαντικό στο στάδιο λειτουργικής αποκατάστασης, καθώς προσομοιώνονται κινήσεις που εμπεριέχονται σε αρκετά αθλήματα στο οριζόντιο επίπεδο, αντί του κάθετου (μπασκετ, βόλευ).
Ανακουφίζεται και βελτιώνεται η κινητικότητα στις αρθρώσεις των ισχίων , γονάτων και ποδοκνημικών.

- Ο παράγοντας της βαρύτητας εξαλείφεται, με αποτέλεσμα η προπόνηση να μην έχει καμία επίδραση στις αρθρώσεις, πράγμα το οποίο καθιστά το jumpboard ασφαλέστερο ακόμα και από ένα τραμπολίνο.

- Ο πυρήνας μαθαίνει να σταθεροποιεί την σπονδυλική στήλη κατά τις γρήγορες κινήσεις και να ελέγχει και την προσγείωση. Αυτοματοποιείται δηλαδή, με έναν πιο δυναμικό τρόπο, η συγκεκριμένη κίνηση μέσω των επαναλήψεων, έτσι ώστε το άτομο να μπορέσει να το εντάξει και στην καθημερινότητά του.

- Ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται αρκετά και ενεργοποιούνται μυικές ίνες ταχείας συστολής, πράγμα το οποίο δε συμβαίνει στην παραδοσιακή μέθοδο του Pilates.

Είναι μια απίστευτη επιλογή Cross Training για όσους πρέπει να αποφύγουν το τρέξιμο στο διάδρομου ή το ελλειπτικό.

Εγγραφείτε στο δελτίο ενημερωσής μας!

Διεύθυνση

Λ. Μεσογείων 254
Χολαργός, Αθήνα

Ώρες Λειτουργίας

Δευτ. - Παρ. 09 πμ - 09 μμ
Σαβ. - Κυρ. Κλειστά

Επικοινωνία

Τηλ. / Fax: +30 210-7608609
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


TOP

© 2019 Physiokinetics by Petroutsos . Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.