Skip to main content
04 Μαρτίου 2021

Διήμερο Βασικό Workshop στην “Εφαρμοσμένη Εμβιομηχανική Κάτω Άκρου”

Αξιότιμοι συνάδελφοι, φίλοι, συνεργάτες,

με χαρά σας ανακοινώνουμε, την διδασκαλία του τελευταίου δια ζώσης, επικαιροποιημένου κλινικού workshop που στηρίζεται στις αρχές του «adaptive biomechanics concept by petroutsos» (ABC), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 27 & 28 Ιουλίου 2024, στην ειδικά διαμορφωμένη σεμιναριακή αίθουσα του HOMTD επι της οδού Χερσίφρονος 20-22 με τκ: 11631 (https://goo.gl/maps/4BoE2vCXWWS8kEe56) .

Λίγα λόγια για το Workshop
Αναλογιζόμενοι τα νέα ερευνητικά συμπεράσματα, ως προς την εξέταση και τη θεραπεία μυοσκελετικών συνδρόμων στο κάτω άκρο, αλλά και την εξέλιξη των πρώτων υλών, για την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων έσω υποδήματος, το νέο αυτό workshop είναι για μια ακόμη φορά εκ βαθέων ανανεωμένο! Τα υλικά που χρησιμοποιούνται, τα πιστοποιητικά παρακολούθησης, οι σεμιναριακές σημειώσεις, τα κλινικά περιστατικά προς συζήτηση και η συνολική δομή του workshop έχουν όλα ανανεωθεί.

Η LBG Medical είναι η πρώτη παγκοσμίως εταιρία παραγωγής custom ορθωτικών πελμάτων και ορθωτικών θερμής διαμόρφωσης που ενσωματώνει στα καλούπια της έγκυρα ερευνητικά δεδομένα όπως το Kirby Skive* και πολλές άλλες επιστημο-τεχνολογικές καινοτομίες. Είναι η πρώτη εταιρεία που υποστηρίζει τους συνεργάτες της, μεταξύ άλλων, με μηνιαία ΔΩΡΕΑΝ webinars και e-courses από καταξιωμένους ερευνητές και αναγνωρισμένους κλινικούς. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το μοναδικό ετήσιο συνέδριο της LBG Medical «Biomechanics Summer School» http://www.lbgmedical.com/summer-school , το οποίο αποτελεί πλέον παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην κλινική εμβιομηχανική! Ηγετικές φυσιογνωμίες στην Εμβιομηχανική έρευνα όπως οι Simon Bartold, David Mc Poil, Bill Vicenzino, Kevin A. Kirby, James Moore, Simon Spooner κ.α. είναι η επιστημονική επιτροπή** και μερικοί μόνο από τους εκλεκτούς βασικούς ομιλητές κάθε χρόνο.

Το workshop απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να:

a) αποκτήσουν προχωρημένο θεωρητικό υπόβαθρο στην Εμβιομηχανική, με εστίαση στα Κάτω Άκρα, είτε ασχοληθούν κλινικά με το αντικείμενο, είτε αναζητούν ένα ισχυρό ερέθισμα/εισαγωγή για να εμβαθύνουν έπειτα ακαδημαϊκά, στον συναρπαστικό κόσμο της εμβιομηχανικής

b) ενσωματώσουν στην καθημερινή κλινική τους, έναν πρακτικό αλγόριθμο κλινικής εξέτασης με έμφαση στην αναγνώριση εμβιομηχανικών «αποκλίσεων», χωρίς την αποκλειστική χρήση τεχνολογικών συσκευών, οι οποίες και έχουν κριθεί, προ πολλού, αναξιόπιστες και μη “ευαίσθητες” στην συλλογή ειδικών δεδομένων ως προς την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων

c) μπορούν να αναπτύξουν ένα ολοκληρωμένο κλινικό συλλογιστικό, το οποίο θα στηρίζεται στην αποτελεσματική επίλυσή μυοσκελετικών επώδυνων συνδρομών, μέσω στοχευμένης υποστήριξης εμβιομηχανικών «αποκλίσεων»

dμάθουν την ορολογία και τις βασικές αρχές της κατασκευής ορθωτικών πελμάτων έσω υποδήματος, είτε για να το διαμορφώσουν οι ίδιοι, είτε για να ηγηθούν των κατασκευαστικών οδηγιών/συνταγής στον τεχνικό του εργαστηρίου μας “ABC Lab

e) αποκτήσουν ένα σημαντικό εφόδιο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση διαταραχών στη βάδιση και ισορροπία νευρολογικών ασθενών (ενηλίκων και παιδιών)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κλινικό workshop παρακαλώ δηλώστε σύντομα το ενδιαφέρον σας στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα σας αποσταλεί απάντηση με συνημμένο pdf αρχείο, με πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το βιογραφικό του εισηγητή , τα δίδακτρα και τις λεπτομέρειες εξασφάλισης της συμμετοχής σας με κατάθεση προκαταβολής.

Ως τελική ημερομηνία επαλήθευσης συμμετοχής ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (50 ευρώ), ορίζεται η Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024!   Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, βάσει ημερομηνίας κατάθεσης προκαταβολής. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ορίζονται τα 24 άτομα. 

Στην τιμή συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται σνακ, οι εκτυπωμένες σημειώσεις του σεμιναρίου, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τα πρακτικά σκέλη του workshop και ένα «starter pack» με υλικά διαμόρφωσης ορθωτικών πελμάτων, κόστους άνω των 230 ευρώ!

Το μοναδικό workshop που αυτομάτως ο επαγγελματίας:

a) κερδίζει τα χρήματα της συμμετοχής σε υλικά, τα οποία και μπορεί να διαμορφώσει στον ασθενή του από την επόμενη μέρα

b) διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό, αποκτώντας μια ιδιαίτερη γνώση και δεξιότητα

c) αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο και εμπεριστατωμένη επιστημονική άποψη τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στην διαμόρφωση του ορθωτικού πέλματος έσω υποδήματος

Οι εποχές συνέχεια μεταβάλλονται με πολλές προκλήσεις, κλαδικές και οικονομικές, οι οποίες που επιβάλουν την διαφοροποίηση και την ηθική και απολύτως evidenced based αντιμετώπιση των ασθενών μας . . . It is time to start thinking outside the box ! 

Καλή́ αντάμωση στο ανανεωμένο workshop

Με εκτίμηση ,

Στέλιος Πετρούτσος PT. MSc.

  • Musculoskeletal & Sports Physio
  • Applied Lower Limb Biomechanics

* Αναφορές: 

 

** Το πιστοποιητικό παρακολούθησης υπογράφει η έγκριτη εκπαιδευτική επιτροπή του “Biomechanics Summer School” και αποδίδει CPD points με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, για αυτό και θα φανεί χρήσιμο σε όποιον επαγγελματία υγείας πρόκειται να ασκήσει τις υπηρεσίες του και στο εξωτερικό. Επίσης εξασφαλίζει αυτόματα προνομιακή έκπτωση και προτεραιότητά στη λίστα των συμμετοχών του πολύ δημοφιλούς ετήσιου συνέδριου εμβιομηχανικής στο Manchester της Αγγλίας, το οποίο είναι πάντοτε σχεδόν “sold out” από το τέλος του προηγούμενου.