Νέα - Δημοσιεύσεις

 • Μαραθώνιος και τραυματισμοί

  Μαραθώνιος και τραυματισμοί

  Φταίει για όλα η άσφαλτος;

  Η μεγάλη γιορτή του μαζικού Ελληνικού αθλητισμού πλησιάζει. Μιας και το δρομικό κίνημα της χώρας ολοένα και γιγανόνεται, πολλοί είναι εκείνοι που θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις αντοχές τους στα 10 ή τα 42.195 χιλιόμετρα. Φυσικά οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι ειδικά ο Μαραθώνιος δεν είναι παιχνίδι και ως εκ τούτου, ένας υγιής και ευχάριστος τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο προϋποθέτει έναν όγκο προπόνησης πριν.

 • Παιδική πλατυποδία και σκολίωση

  Παιδική πλατυποδία και σκολίωση

  Μύθοι, παραδοχές και αντιμετώπιση

  Όπως σε κάθε πρόβλημα υγείας, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Εάν κάτι σας προβληματίζει στη κινητική συμπεριφορά του παιδιού σας, ζητήστε από τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας να κάνει έναν «έλεγχο παιδικής μυοσκελετικής ανάπτυξης και ορθοσωμίας», προκειμένου να αναγνωρίσει προδιαθέσεις και να προτείνει λύσεις όπου κρίνεται απαραίτητο.

 • Σύνδρομο Τριβής Λαγονο-κνημιαίας Ταινίας

  Σύνδρομο Τριβής Λαγονο-κνημιαίας Ταινίας

  Θεραπεύοντας τα αίτια και όχι το σύμπτωμα

  «Το θέμα δεν είναι να αντιμετωπίζεις έναν τραυματισμό αλλά να τον προλαμβάνεις. Αλλά και όταν καλείσαι να τον αντιμετωπίσεις να το κάνεις σωστά για να έχει αποτέλεσμα». Με αυτήν ακριβώς τη λογική ο Στέλιος Πετρούτσος, Φυσικοθεραπευτής εξειδικευμένος στις αθλητικές μυοσκελετικές παθήσεις, μας αναλύει τις αιτίες που προκαλούν έναν από τους πιο συνηθισμένους δρομικούς τραυματισμούς, το Σύνδρομο Λαγονοκνημιαίας Ταινίας και μας επισημαίνει πώς να τις αντιμετωπίσουμε!

 • Παιδική πλατυποδία

  Παιδική πλατυποδία

  Μπορεί να προληφθεί; Πώς και πότε αντιμετωπίζεται;

  Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα μία έγκυρη αιτιολόγηση της υψηλής συχνότητας αυτού του φαινομένου. Το ερώτημα που προκύπτει είναι «πρέπει να αποδεχόμαστε αυτήν την παραμόρφωση ως φυσιολογική επειδή αγγίζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού»;

 • Οι τενοντίτιδες των δρομέων

  Οι τενοντίτιδες των δρομέων

  Γιατί επιμένουν παρά τη θεραπεία;

  Το παρόν άρθρο ανασκοπεί σε απλή γλώσσα όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και απαντά στα συνήθη ερωτήματα:
  •γιατί οι πόνοι στον τένοντα και η προκλειόμενη ανικανότητα επιμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα;
  • γιατί έχουν την τάση να προσβάλλουν συγκεκριμένες ομάδες ατόμων;
  •γιατί υποτροπιάζουν ακόμη και μετά από μεγάλα διαστήματα ξεκούρασης ή/και θεραπείας;
  •υπάρχουν θεραπευτικά πρωτόκολλα που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οριστικά το χρόνιο αυτό παθολογικό φαινόμενο;

 • Στέλιος Πετρούτσος, ο άνθρωπος και η εμβιομηχανική επιστήμη

  Στέλιος Πετρούτσος, ο άνθρωπος και η εμβιομηχανική επιστήμη

  Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που λύνει πολλές απορίες

  Αν δεν τον γνωρίζετε ήδη, τότε ίσως θυμάστε το όνομά του από τα άρθρα που σχετικά συχνά υπογράφει στο RUNNER Magazine αλλά και στο runnermagazine.gr. ως φυσικοθεραπευτή, MSc, ειδικού στα ζητήματα της εμβιομηχανικής. Ομιλητικός, δυναμικός και πάντα χαμογελαστός, ο Στέλιος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά αυτό που κάνει, το γνωρίζει καλά και το υπηρετεί πιστά. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρισε, δείτε τη σχέση που έχει αναπτύξει με τους δρομείς και το τρέξιμο και μάθετε τι ακριβώς είναι η εμβιομηχανική και το πότε και γιατί χρειάζονται οι δρομείς ορθωτικά πέλματα.

 • Να τρέχεις με όλες τις αισθήσεις σου!

  Να τρέχεις με όλες τις αισθήσεις σου!

  Η σημασία της αίσθησης με το σώμα - της αντίληψης - στην πρόληψη και αντιμετώπιση των δρομικών τραυματισμών

  Τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Γιατί κάποιος να τρέχει συνεχόμενα, όταν απλά μπορεί και να περπατήσει; Διότι απλά είναι στην ανθρώπινη φύση να ανακαλύπτει νέα όρια και να προσπαθεί να τα ξεπερνά. Διότι είναι η αυθεντικότερη και πιο ελεύθερη μορφή άθλησης που επινόησε ο άνθρωπος. Γιατί άραγε οι ελληνικές και όχι μόνο συμμετοχές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έχουν αυξηθεί εκθετικά την τελευταία δεκαετία; Γιατί το τρέξιμο αποτελεί πλέον για πολλούς στάση ζωής, είναι ένα νέο «επαναστατικό κίνημα» απέναντι στη «μιζέρια» και την αρνητικότητα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.

 • «Κότσι» ή αλλιώς Βλαισός Μεγάλος Δάκτυλος

  «Κότσι» ή αλλιώς Βλαισός Μεγάλος Δάκτυλος

  Μήπως το χειρουργείο δεν είναι μονόδρομος;

  Το κότσι είναι μία προοδευτική παραμόρφωση στο πρώτο δάκτυλο που θα ξεκινήσει όταν το άκρο πόδι έχει προδιάθεση να το δημιουργήσει. Το κότσι θα εξελιχθεί αν εσείς δεν κάνετε κάτι για να σταματήσετε την εξέλιξη του και απλά περιμένετε πότε θα φτάσετε στην ώρα του χειρουργείου.

 • Μεταταρσαλγία

  Μεταταρσαλγία

  Αποτελεσματική αντιμετώπιση χωρίς χειρουργείο

  Ο όρος «Μεταταρσαλγία», είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον πόνο στο κάτω και μπροστά μέρος του ποδιού (περιοχή των κεφαλών των μεταταρσίων). Συνήθως ο πόνος εντοπίζεται κάτω από τις κεφαλές του 2ου, 3ου, ή 4ου μεταταρσίου. Χαρακτηρίζεται από τους ασθενείς ως βαθύ, σταθερό άλγος με ή χωρίς καυσαλγία (αίσθημα καψίματος)

 • Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

  Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

  Η καταλυτική συμβολή της «λειτουργικής φυσικοθεραπείας» στη διαχείριση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

  Σύγχρονα διεθνή ερευνητικά δεδομένα συμφωνούν πως ο ακρογωνιαίος λύθος, για την αποτελεσματική, συνολική αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (σε συνδυασμό με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή), είναι η «λειτουργική φυσικοθεραπεία». Έτσι με κατάλληλες προσαρμογές, το Pilates έχει πλέον ενταχθεί σε πολλές ιδιωτικές κλινικές ως ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης στη νόσο.

 • Η φυσικοθεραπεία βελτιώνει τη ζωή των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

  Η φυσικοθεραπεία βελτιώνει τη ζωή των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

  Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μια ανίατη ασθένεια και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας στα ανεπτυγμένα κράτη.

  Η Χρόνια Αποφρακτική πνευμονοπάθεια χαρακτηρίζεται απο έντονο αίσθημα δύσπνοιας, απόρροια του οποίου είναι και ο περιορισμός της ικανότητας για άσκηση. Επίσης οι αναπνευστικοί μύες, λόγω της έντονης ανάγκης για αιμάτωση, στερούν μεγάλα ποσοστά ενεργειακών αποθεμάτων από τους σκελετικούς μύες προκαλώντας έτσι συμπτώματα μυϊκής κόπωσης και εξάντλησης.

 • Πιλάτες (Pilates) - Μόδα ή Aνάγκη για ένα πραγματικά λειτουργικό σώμα και υγειές σώμα;

  Πιλάτες (Pilates) - Μόδα ή Aνάγκη για ένα πραγματικά λειτουργικό σώμα και υγειές σώμα;

  Το αντίδοτο σου σύγχρονου τρόπου ζωής και όχι μόνο !

  Η μέθοδος Πιλάτες αναπτύχθηκε στις αρχές του 20 αιώνα από τον Joseph H.Pilates. Ο ίδιος, όντας αθλητής εμπνεύστηκε το ασκησιολόγιο του από τις πολεμικές τέχνες, τον χορό, τη γιόγκα και τις ακροβατικές τέχνες. Σήμερα είναι αναμφισβήτητα τα οφέλη της μεθόδου και οι οπαδοί της δικαίως αυξάνονται.

 • Pilates και τρίτη ηλικία

  Pilates και τρίτη ηλικία

  Αν και ο προσδόκιμος χρόνος ζωής έχει αλλάξει τα τελευταία 50 χρόνια, σήμερα ορίζουμε ως 3η ηλικία τους ανθρώπους άνω των 65 ετών

  Η γήρανση είναι μια βιολογική διαδικασία, η οποία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες τόσο γενετικούς όσο και περιβαλλοντικούς. Ωστόσο, μας δίνεται η δυνατότητα, επιλέγοντας τον κατάλληλο τύπο άσκησης, να παρέμβουμε προληπτικά αλλά σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και θεραπευτικά. Ας δούμε τι συμβαίνει αναλυτικά κατά την διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου στον οργανισμό του. Μπορούμε να διακρίνουμε διάφορες φυσιολογικές μεταβολές, που συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Αυτές οι αλλαγές φυσικά και διαφέρουν από άτομο σε άτομο, καθώς ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός.

 • Πελματιαία "απονευρωσίτιδα"

  Πελματιαία "απονευρωσίτιδα"

  Μία λεπτομερής, σύγχρονη, επιστημονική ανάλυση για τα αίτια αλλά και την αντιμετώπιση ενός κατεξοχήν δρομικού τραυματισμού

  Ο πόνος στο πέλμα πολύ συχνά σημαίνει πελματιαία απονευρωσίτιδα που είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς στον χώρο των δρομέων. Οι αιτίες όμως που την προκαλούν, αλλά και ο ιδανικός τρόπος αντιμετώπισής της – στοιχεία που συνδέονται μεταξύ τους – είναι ζητήματα που πρέπει να αναλυθούν. Ο επιστημονικός συνεργάτης του RUNNER, φυσικοθεραπευτής Στέλιος Πετρούτσος, αναλύει διεξοδικά τους πραγματικούς λόγους που την προκαλούν αλλά και τις σύγχρονες, επιστημονικές διαδικασίες αντιμετώπισης, αλλάζοντας τα δεδομένα που μέχρι τώρα γνωρίζαμε!

Εγγραφείτε στο δελτίο ενημερωσής μας!

Διεύθυνση

Λ. Μεσογείων 254
Χολαργός, Αθήνα

Ώρες Λειτουργίας

Δευτ. - Παρ. 09 πμ - 09 μμ
Σαβ. - Κυρ. Κλειστά

Επικοινωνία

Τηλ. / Fax: +30 210-7608609
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


TOP

© 2019 Physiokinetics by Petroutsos . Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.