Αξιότιμοι συνάδελφοι, φίλοι, συνεργάτες,
με χαρά σας ανακοινώνουμε, την διδασκαλία του αναμενόμενου και πάντοτε επικαιροποιημένου κλινικού workshop που στηρίζεται στις αρχές του «adaptive biomechanics concept by petroutsos» (ABC), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 10 - 11 Δεκεμβρίου 2022, στην ειδικά διαμορφωμένη σεμιναριακή αίθουσα του HOMTD επι της οδού Χερσίφρονος 20-22 με τκ: 11631 (https://goo.gl/maps/4BoE2vCXWWS8kEe56) .
Η κατάσταση δεν εμφανίζεται αποκλειστικά στις εγκύους, αλλά παρατηρείται συχνά σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα, λόγω ορμονικών επιδράσεων στον συνδετικό ιστό αλλά και βιομηχανικών αλλαγών που συμβαίνουν κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.
Αυτή η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με την καραντίνα και μας ταξιδεύει πίσω στο 2017. Εύχομαι, όσοι μπείτε στον κόπο να διαβάσετε αυτή την ιστορία, να εντοπίσετε κάποια ταύτιση με όποιες καταστάσεις βιώνετε και να σας βοηθήσει να κάνετε αναγωγές σε προσωπικά διλήμματα. Όσοι δεν διαβάσετε το μεγάλο κείμενο, παρακολουθήστε τουλάχιστον με την ένταση στα ηχεία ψηλά, το βίντεο με την επένδυση ενός πολύ αγαπημένου μου κομματιού από το συγκρότημα «The Paper Kites».
Στις μέρες μας, όλο και πιο συχνά ακούμε, ποσό σημαντικό είναι να έχουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
Ας δούμε αρχικά τι είναι το ανοσοποιητικό σύστημα κι έπειτα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο pilates, πως μπορούμε να το ενισχύσουμε.
Η άσκηση και τα μηχανικά φορτία στα οστά, παράλληλα με τη φαρμακευτική θεραπεία υποκατάστασης, αποδεδειγμένα προλαμβάνουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη της οστεοπόρωσης. Σε αυτό μάλιστα συμβάλλει η σωστή διατροφή, η έκθεση στον ήλιο και η αποφυγή του αλκοόλ και του τσιγάρου
Ο όρος «σύνδρομο πίεσης έσω διαμερίσματος κνήμης» (MTSS) χρησιμοποιείται διεθνώς για να χαρακτηρίσει τον βαθύ και αμβλύ, διαλειπόμενο ή συνεχόμενο πόνο κατά μήκος του εσωτερικού οστικού όριου της κνήμης, στα κάτω 2/3 του μήκους του οστού μέχρι και την ποδοκνημική. Πρόκειται για την πλέον συχνή δρομική μυοσκελετική πάθηση στα κάτω άκρα. Προσβάλλει δρομείς όλων των ηλικιών και αποστάσεων και κατέχει το εντυπωσιακό ποσοστό εμφάνισης 13-17% των δρομικών τραυματισμών στα κάτω άκρα.