Ιωάννα Λυκουργιά, PT.

Certified Pilates Instructor  

likΗ Ιωάννα Λυκουργιά είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Το κλινικό της ενδιαφέρον κυρίως για την αποκατάσταση μυοσκελετικών και αθλητικών κακώσεων, σε συνδυασμό με την αγάπη της για την άσκηση, την οδήγησαν στην πραγματοποίηση σεμιναρίων Pilates. Σ' ένα κόσμο που δεν ασκείται συστηματικά και ταλαιπωρείται από πληθώρα μυοσκελετικώv προβλημάτων, ο καθιστικός τρόπος ζωής εδρεύει και η άσκηση κρίνεται απαραίτητη.

Οι γνώσεις της από τη σχολή φυσικοθεραπείας συνδυαστικά με την πιστοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης pilates (που περιλαμβάνει mat, reformer, cadillac, props), της επιτρέπουν να φέρει την ειδική γνώση σ' ένα μεγάλο εύρος καταστάσεων. Επομένως, γνωρίζοντας πως κάθε άτομο αποτελεί μοναδική κλινική περίπτωση, είναι σε θέση να εντάξει τον ασθενή σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα άσκησης, δημιουργώντας ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις εκάστοτε ανάγκες του.

Το Pilates επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση, την ευλυγισία, τη σταθερότητα, την ακρίβεια, τη συγκέντρωση και τη συνειδητότητα. Στην ιδανική περίπτωση που όλα τα προαναφερόμενα συνδυάζονται αρμονικά, προκύπτει μια πολύ καλής ποιότητας κίνηση. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ορθοσωμία και τη λειτουργικότητα και εστιάζει όχι μόνο στην επανεκπαίδευση αλλά και στην πρόληψη, προκαλώντας ακόμη και τους πιο γυμνασμένους ασκούμενους.

Το ενδιαφέρον της ως instructor είναι να εμφυσήσει την αγάπη για την άσκηση, με σεβασμό στη μοναδικότητα του σώματος και να βοηθήσει στη βελτίωση όλων αυτών των στοιχείων, που θα οδηγήσουν σε μια πιο λειτουργική καθημερινότητα.

Στόχος της είναι ένας νέος τρόπος ζωής που θα τον χαρακτηρίζει η καλή φυσική κατάσταση και υγεία!

Copyright © PhysioKinetics 2011-2013. All Rights Reserved.