Στέλιος Πετρούτσος PT., MSc

Specialist Musculoskeletal & Sports Physio stelios petroutsos facebook page stelios petroutsos twitter stelios petroutsos linkedin Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

images-stories-stelios1 copy-187x281Ο Στέλιος Πετρούτσος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Ανώτατου ΤΕΙ Αθηνών, με Μάστερ στην ορθοπεδική & αθλητική αποκατάσταση (Πανεπιστήμιο Νοτίου Αυστραλίας - 2005). Μετά την απόκτηση του Μάστερ, έδωσε εξετάσεις στο Australian Physiotherapy Association και απέκτησε τον διακεκριμένο επαγγελματικό τίτλο "Specialist" Musculoskeletal and Sports Physiotherapist.


Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζονται στην Εφαρμοσμένη Εμβιομηχανική, γεγονός που του επιτρέπει να ασχολείται με ένα μεγάλο φάσμα ασθενών ανεξαρτήτου ηλικίας, δραστηριότητας ή παθολογίας. Έχει εργασθεί σε πολλές κλινικές αθλητικής αποκατάστασης στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με δρομείς μικρών και μεγάλων αποστάσεων.


Το 2010 επέστρεψε από την Αυστραλία στην Αθήνα για να ιδρύσει το Physio Kinetics. Ένα πολυδύναμο κέντρο, με εξειδικευμένους συνεργάτες, με κύριο αντικείμενο απασχόλησης τις Μυοσκελετικές παθήσεις και Αθλητικές κακώσεις.


Ο Στέλιος Πετρούτσος εκτός από κλινικός είναι ιδρυτής και εισηγητής ,σε workshop & σεμινάρια ανά την Ευρώπη, της θεραπευτικής προσέγγισης «Adaptive Biomechanics Concept". Έναν διαρκώς προσαρμοζόμενο αλγόριθμο συλλογιστικής και λήψης κλινικών αποφάσεων, με εστίαση στην Εμβιομηχανική των Κάτω Άκρων! Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το ΑΤΕΙ Λαμίας ως εργαστηριακός συνεργάτης (Βιολογική Μηχανική). Πρόσφατα είχε την τιμή να επιλεγεί από την ερευνητική ομάδα της Salomon International, στο «Salomon Think Tank», ως ένας από τους 5 μόλις επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Το Salomon Think Tank είναι ένα γνωμοδοτικό γκρουπ βελτίωσης δρομικών υποδημάτων από επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, που τεκμηριωμένα έχουν εξειδικευμένη γνώση στην εμβιομηχανική και την αθλητική αποκατάσταση.


Είναι τακτικό μέλος της Αθλητιατρικής Επιστημονικής κοινότητας Αυστραλίας (Sports Medicine Australia – 907251) και είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του οργανισμού αδειοδότησης επαγγελματιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Health Professions Council - PH 77725) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.


Ο Κος Πετρούτσος είναι ακόμη εν ενεργεία αθλητής του τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων βουνού και δρόμου. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το wind surfing.

 

Copyright © PhysioKinetics 2011-2013. All Rights Reserved.