Στέλιος Πετρούτσος PT., MSc

Specialist Musculoskeletal & Sports Physio stelios petroutsos facebook page stelios petroutsos twitter stelios petroutsos linkedin Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

images-stories-stelios1 copy-187x281Ο Κος Στέλιος Πετρούτσος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Ανώτατου ΤΕΙ Αθηνών, με Μάστερ στην ορθοπεδική & αθλητική αποκατάσταση (Πανεπιστήμιο Νοτίου Αυστραλίας - 2005). Μετά την απόκτηση του Μάστερ έδωσε εξετάσεις στο Australian Physiotherapy Association και απέκτησε τον διακριτικό επαγγελματικό τίτλο "Specialist Musculoskeletal and Sports Physiotherapist".


Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζει στην εφαρμοσμένη εμβιομηχανική, πράγμα που του επιτρέπει να ασχολείται με ένα μεγάλο φάσμα ασθενών ανεξαρτήτου ηλικίας, δραστηριότητας ή παθολογίας. Έχει εργασθεί σε πολλές κλινικές αποκατάστασης στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα στελέχωσε το ιατρικό team των "Adelaide Crows", τη πρωταθλήτρια ομάδα του Αυστραλιανού πρωταθλήματος Aussie Rules Football για την αγωνιστική περίοδο 2006-2007.


Το 2010 ίδρυσε, όχι τυχαία, πάνω στο 35ο χιλιόμετρο της κλασικλης διαδρομής του Μαραραθωνίου της Αθήνας, το Physio Kinetics (www.physiokinetics.gr). Ένα πολυδύναμο εξειδικευμένο κέντρο για μυοσκελετικές παθήσεις και αθλητικές κακώσεις το οποίο και κατοχύρωσε σε Πανελλήνιο επίπεδο το "Sport Specific Screening", δηλαδή την εξονυχιστική διερεύνηση του μυοσκελετικού συστήματος βάσει αθλητικής δραστηριότητας προς βελτίωση επιδόσεων, πρόληψη και οριστική αντιμετώπιση χρόνιων τραυματισμών.


Το 2009-2011 συνεργάσθηκε με το ΑΤΕΙ Λαμίας ως εργαστηριακός συνεργάτης (εργαστήριο "Βιολογικής Μηχανικής" και Θεωρία και εργαστήριο "Φυσικοθεραπείας στο Μυοσκελετικό ΙΙ"). Είναι πιστοποιημένος καθηγητής του International College of Biomechanics (Sydney - Australia), είναι external advisor σε διπλωματικές εργασίες του μεταπτυχιακού προγράμματος του University of South Australia και είναι εκπαιδευτής στο πρόγραμμα του HOMTD (Basic & Advanced σεμινάριο άκρου ποδιού).


Είναι τακτικό μέλος της Αθλητιατρικής Επιστημονικής κοινότητας Αυστραλίας (Sports Medicine Australia – 907251) και είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του οργανισμού αδειοδότησης επαγγελματιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Health Professions Council - PH 77725) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.


Ο Κος Πετρούτσος είναι ακόμη εν ενεργεία αθλητής του Wind Surfing και λάτρης της θάλασσας και του βουνού. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το τρέξιμο βουνού και το ποδήλατο δρόμου.

 

Αλέξανδρος Σέρρος PT.

Φυσικοθεραπευτής, Orthaopedic Manual Therapist

serrosΟ Αλέξανδρος Σέρρος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθηνών, με εξειδίκευση ΟΜΤ (δια των χειρών αποκατάσταση ορθοπεδικών περιστατικών - Orthopaedic Manipulative Therapist.


Έχει διατελέσει φυσικοθεραπευτής σε ομάδες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει τεχνικές αποκατάστασης και ειδικές τεχνικές μάλαξης (λεμφική μάλαξη, μάλαξη υποδόριου συνδετικού ιστού κ.α.) σε ιδιωτικά κολλέγια.


Όντας ο ίδιος ενεργός μαραθωνοδρόμος και πρώην επαγγελματίας κολυμβητής, το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζει στις διαταραχές και τους τραυματισμούς του μυοσκελετικού συστήματος και σε προηγμένες τεχνικές αποθεραπείας από την άσκηση και υπέρχρηση.


Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του στην Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία και στην αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) στο St. George's University of London.


Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ-3668) και του Ελληνικού Συλλόγου Δια των Χειρών Θεραπευτών (ΟΜΤ-Greece). Επικοινωνία με τον κ. Σέρρο :

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βίκυ Μαυροφρύδη

Secretary and HR services

viki

Η Βασιλική Μαυροφρύδη είναι η «φωνή πίσω από το τηλέφωνο» και ο αφανής ήρωας της οργάνωσης συνεργατών και διαχείρησης πελατολόγιου στο Physio Kinetics. Απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος της Ελληνικής φιλολογίας, εργάστηκε επί χρόνια στο χώρο της γραμματειακής υποστήριξης και διαθέτει την εμπειρία για υλοποίηση όλων των αρμοδιοτήτων της θέσης αυτής.


Οι αρμοδιότητές της περιλαμβάνουν όλες τις ενέργειες έτσι ώστε να υποστηρίζει τη κλινική μας προκειμένου να επιτυγχάνονται οι στόχοι της, με βέλτιστη αξιοποίηση των διατιθέμενων μέσων, εξοπλισμών, τεχνολογίας και ανθρωπίνου δυναμικού.


Με το φιλικό και πρόσχαρο χαρακτήρα και πνεύμα που διαθέτει συμβάλει καθημερινά με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην ικανοποιητικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Αποτελεί την πρώτη ευχάριστη εικόνα στην είσοδο της εταιρείας που θα σας κατατοπίσει και ενημερώσει άριστα για το ραντεβού σας, καθώς και οποιαδήποτε απορία έχετε. Επιπροσθέτως, η χρόνια ενασχόλησή της με το χώρο της γυμναστικής και της άθλησης συμβάλλει στην άριστη εναρμόνισή της με το χώρο και τη φιλοσοφία του Physio Kinetics.

Ευρυδίκη Δημητρακοπούλου PT.

Φυσικοθεραπεύτρια – Pilates instructor

evridikiΗ Ευρυδίκη είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Αιγίου. Έχει μετεκπαιδευτεί από τον επίσημο διεθνή οργανισμό "PMA: Pilates Method Alliance", και έλαβε την πιστοποίηση "Pilates Instructor" στην αυθεντική μέθοδο που περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμό Mat & props, Reformer, Cadillac, Big Chair and Wunda Chair.


Το επαγγελματικό και κλινικό ενδιαφέρον της, εστιάζει στις αθλητικές κακώσεις και στην αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων σε παιδιά και ενήλικες.


Οι άριστες γνώσεις ανατομίας, νευροφυσιολογίας και αποκατάστασης που έχει αποκομίσει από το βασικό της πτυχίο, σε συνδυασμό με τον ισορροπημένο χαρακτήρα της και την υψηλή αντιληπτικότητα, ανάγει τη προσέγγιση Pilates σε ανώτερα επίπεδα με πρωτοποριακά πρωτόκολλα ασκήσεων, προσαρμόσιμων σε κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικία και κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης ή πάθησης με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.


'Εχει εξειδίκευση στη μέθοδο Redcord (Νευρομυική Επανεκπαίδευση), ενώ παράλληλα είναι πιστοποιημένη Ιnstructor TRX suspention training και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια για τη θεραπεία μυοσκελετικών δυσλειτουργιών, Clinical Pilates, Fascia Release, Biomechanical Principles, Pilates σε παιδιά, εγκύους και στην τρίτη ηλικία. Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης του επαγγελματικού της πεδίου, παρακολουθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης "Manual Therapy" του διεθνή οργανισμού H-OMT-D (Hellenic Orthopaedic Manipulative Therapy Diploma).

Ιφιγένεια Σφακιανάκη PT.

Φυσικοθεραπεύτρια – Pilates Instructor

ifigeneiaΗ Ιφιγένεια Σφακιανάκη είναι φυσικοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στο Clinical Pilates, την κινησιοθεραπεία και την μυοσκελετική αποκατάσταση. Απόφοιτος του ΑΤΕΙ Πάτρας, απασχολήθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο ως ειδικευόμενη φυσιοθεραπεύτρια όπου απέκτησε πολύτιμη κλινική εμπειρία.


Με την ολοκλήρωση της άσκησής της εργάστηκε επί σειρά ετών ως υπεύθυνη φυσικοθεραπεύτρια σε εξειδικευμένο κέντρο φυσικοθεραπείας όπου αντιμετώπισε πληθώρα περιστατικών και εξειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων καθώς και στην αθλητική φυσιοθεραπεία.


Με επιμονή στην εξατομικευμένη θεραπεία, η ιφιγένεια έχει καταρτιστεί πλήρως στη χρήση της μεθόδου Pilates ως αποθεραπεία και κατέχει τον τίτλο "Pilates Instructor" του διεθνούς οργανισμού PMA: Pilates Method Alliance. Παράλληλα συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη μέθοδο manual therapy του διεθνούς οργανισμού HOMTD στα πλαίσια της ολοκληρωμένης προσέγγισης στις ιδιαιτερότητες του κάθε περιστατικού. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων με γνώμονα την ενημέρωση και εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων σε όλο το φάσμα της μοντέρνας φυσιοθεραπείας, των μεθόδων Pilates , Taping και Manual Therapy.

Δάφνη Παναγιωτοπούλου PT.

Φυσικοθεραπεύτρια – Yoga και Pilates Instructor

dafniΗ Παναγιωτοπούλου Δάφνη είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη απο το Α.Τ.Ε.Ι Αιγίου. Ο θαυμασμός της, ως προς τις ικανότητες που έχει το ανθρώπινο σώμα, ήταν η αρχή για να ξεκινήσει τις σπουδες της.

Θέλωντας πάντα να εξελίσσεται και να μαθαίνει, το 2011 παρακολουθησε σεμινάρια για το kinesiotaping. Συμμετέχει στα μεταπτυχιακά σεμινάρια του HOMT-D (Hellenic Orthopedic Manipulative Therapist) για την αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων.

Τα τελευταία χρόνια, έχει επικεντρωθεί στην αποκατάσταση μέσω της άσκησης. Ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα αυθεντικό pilates με τον ολοκληρωμένο εξοπλισμό (Mat, Reformer, Cadillac, Chair and props) ποιστοποιμένο απο την Pilates Academy of London, παρακολούθησε μαθήματα TRX suspention training και δεν θα μπορούσε μετά απο χρόνια πρακτικής και ασχολίας με την yoga να μην θέλει να συμμετέσχει σε σεμινάρια για τον τίτλο της Yoga instructor.

Συλλέγοντας στοιχεία απο όλα τα παραπάνω, σε συνδuασμό με την όρεξη που έχει να βοηθήσει και με το πάθος της ''η κίνηση να γίνεται σωστά'' , δημιουργεί ένα ασφαλή και πρωτοποριακά πρόγραμμα κινητικού ελέγχου και ενδυνάμωσης για όλους.

Copyright © PhysioKinetics 2011-2013. All Rights Reserved.