Στέλιος Πετρούτσος PT., MSc

Specialist Musculoskeletal & Sports Physio stelios petroutsos facebook page stelios petroutsos twitter stelios petroutsos linkedin Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

images-stories-stelios1 copy-187x281Ο Κος Στέλιος Πετρούτσος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Ανώτατου ΤΕΙ Αθηνών, με Μάστερ στην ορθοπεδική & αθλητική αποκατάσταση (Πανεπιστήμιο Νοτίου Αυστραλίας - 2005). Μετά την απόκτηση του Μάστερ έδωσε εξετάσεις στο Australian Physiotherapy Association και απέκτησε τον διακριτικό επαγγελματικό τίτλο "Specialist Musculoskeletal and Sports Physiotherapist".


Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζει στην εφαρμοσμένη εμβιομηχανική, πράγμα που του επιτρέπει να ασχολείται με ένα μεγάλο φάσμα ασθενών ανεξαρτήτου ηλικίας, δραστηριότητας ή παθολογίας. Έχει εργασθεί σε πολλές κλινικές αποκατάστασης στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα στελέχωσε το ιατρικό team των "Adelaide Crows", τη πρωταθλήτρια ομάδα του Αυστραλιανού πρωταθλήματος Aussie Rules Football για την αγωνιστική περίοδο 2006-2007.


Το 2010 ίδρυσε, όχι τυχαία, πάνω στο 35ο χιλιόμετρο της κλασικλης διαδρομής του Μαραραθωνίου της Αθήνας, το Physio Kinetics (www.physiokinetics.gr). Ένα πολυδύναμο εξειδικευμένο κέντρο για μυοσκελετικές παθήσεις και αθλητικές κακώσεις το οποίο και κατοχύρωσε σε Πανελλήνιο επίπεδο το "Sport Specific Screening", δηλαδή την εξονυχιστική διερεύνηση του μυοσκελετικού συστήματος βάσει αθλητικής δραστηριότητας προς βελτίωση επιδόσεων, πρόληψη και οριστική αντιμετώπιση χρόνιων τραυματισμών.


Το 2009-2011 συνεργάσθηκε με το ΑΤΕΙ Λαμίας ως εργαστηριακός συνεργάτης (εργαστήριο "Βιολογικής Μηχανικής" και Θεωρία και εργαστήριο "Φυσικοθεραπείας στο Μυοσκελετικό ΙΙ"). Είναι πιστοποιημένος καθηγητής του International College of Biomechanics (Sydney - Australia), είναι external advisor σε διπλωματικές εργασίες του μεταπτυχιακού προγράμματος του University of South Australia και είναι εκπαιδευτής στο πρόγραμμα του HOMTD (Basic & Advanced σεμινάριο άκρου ποδιού).


Είναι τακτικό μέλος της Αθλητιατρικής Επιστημονικής κοινότητας Αυστραλίας (Sports Medicine Australia – 907251) και είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του οργανισμού αδειοδότησης επαγγελματιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Health Professions Council - PH 77725) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.


Ο Κος Πετρούτσος είναι ακόμη εν ενεργεία αθλητής του Wind Surfing και λάτρης της θάλασσας και του βουνού. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το τρέξιμο βουνού και το ποδήλατο δρόμου.

 

Αλέξανδρος Σέρρος PT.

Φυσικοθεραπευτής, Orthaopedic Manual Therapist

serrosΟ Αλέξανδρος Σέρρος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθηνών, με εξειδίκευση ΟΜΤ (δια των χειρών αποκατάσταση ορθοπεδικών περιστατικών - Orthopaedic Manipulative Therapist.


Έχει διατελέσει φυσικοθεραπευτής σε ομάδες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει τεχνικές αποκατάστασης και ειδικές τεχνικές μάλαξης (λεμφική μάλαξη, μάλαξη υποδόριου συνδετικού ιστού κ.α.) σε ιδιωτικά κολλέγια.


Όντας ο ίδιος ενεργός μαραθωνοδρόμος και πρώην επαγγελματίας κολυμβητής, το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζει στις διαταραχές και τους τραυματισμούς του μυοσκελετικού συστήματος και σε προηγμένες τεχνικές αποθεραπείας από την άσκηση και υπέρχρηση.


Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του στην Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία και στην αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) στο St. George's University of London.


Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ-3668) και του Ελληνικού Συλλόγου Δια των Χειρών Θεραπευτών (ΟΜΤ-Greece). Επικοινωνία με τον κ. Σέρρο :

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βίκυ Μαυροφρύδη

Secretary and HR services

viki

Η Βασιλική Μαυροφρύδη είναι η «φωνή πίσω από το τηλέφωνο» και ο αφανής ήρωας της οργάνωσης συνεργατών και διαχείρησης πελατολόγιου στο Physio Kinetics. Απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος της Ελληνικής φιλολογίας, εργάστηκε επί χρόνια στο χώρο της γραμματειακής υποστήριξης και διαθέτει την εμπειρία για υλοποίηση όλων των αρμοδιοτήτων της θέσης αυτής.


Οι αρμοδιότητές της περιλαμβάνουν όλες τις ενέργειες έτσι ώστε να υποστηρίζει τη κλινική μας προκειμένου να επιτυγχάνονται οι στόχοι της, με βέλτιστη αξιοποίηση των διατιθέμενων μέσων, εξοπλισμών, τεχνολογίας και ανθρωπίνου δυναμικού.


Με το φιλικό και πρόσχαρο χαρακτήρα και πνεύμα που διαθέτει συμβάλει καθημερινά με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην ικανοποιητικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Αποτελεί την πρώτη ευχάριστη εικόνα στην είσοδο της εταιρείας που θα σας κατατοπίσει και ενημερώσει άριστα για το ραντεβού σας, καθώς και οποιαδήποτε απορία έχετε. Επιπροσθέτως, η χρόνια ενασχόλησή της με το χώρο της γυμναστικής και της άθλησης συμβάλλει στην άριστη εναρμόνισή της με το χώρο και τη φιλοσοφία του Physio Kinetics.

Νάνσυ Σεμπρού PT.

Clinical Pilates Instructor

2-1

Η Νάνσυ Σέμπρου είναι φυσικοθεραπεύτρια , απόφοιτη του Α.Τ.Ε.Ι  Θεσσαλονίκης.  Επίσης είναι επαγγελματίας χορεύτρια αθλητικού  χορού «international latin».

Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης και θέλοντας να ενσωματώσει τις βιωματικές γνώσεις και πολυετή εμπειρία της από τον χορό με την φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση, μετεκπαιδεύτηκε στον επίσημο οργανισμό Ελλάδος “Grafts Hellas“ ως «Certified Pilates Instructor».  Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικών αποκατάστασης μαλακών μορίων και διαφορετικώμν προσεγγίσεων στη μεθοδολογία του Pilates.

Το κλινικό της ενδιαφέρον εστιάζει σε εξελιγμένα πρωτόκολλα ασκήσεων για κάθε πάθηση σε κάθε ηλικία και επίπεδο φυσικής κατάστασης με απόλυτη ασφάλεια και λεπτότητα.

 

Δανάη Κακοϊμάμη PT.

Clinical Pilates Instructor  

1-1Η Δανάη Κακοϊμάμη είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτος του University of East London. Το κλινικό της ενδιαφέρον εστιάζει κυρίως γύρω από τις αθλητικές κακώσεις και τις μυοσκελετικές παθήσεις.

Μετά το πέρας των σπουδών της, έχοντας πάντα ως στόχο να βελτιώνεται και να εξελίσσεται, αποφάσισε να ασχοληθεί με το πιλάτες. Ολοκλήρωσε ένα αυθεντικό πρόγραμμα πιλάτες, με τον ολοκληρωμένο εξοπλισμό (mat, props, reformer, cadillac, wunda chair), πιστοποιημένο από τον Alan Herdman. Eπίσης, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης της παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων πάνω σε τεχνικές kinesiotaping, soft tissue, trigger points και περιτονίας.

Το πάθος της για το πιλάτες και τον αθλητισμό, σε συνδιασμό με τις γνώσεις που απέκτησε κατά την διάρκεια των σπουδών της και την κλινική της εμπειρία, την βοήθησαν να δημιουργήσει πρωτόκολλα ασκήσεων πιλάτες που προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου με σκοπό την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης αλλά και της γενικής καθημερινότητας τους.

Copyright © PhysioKinetics 2011-2013. All Rights Reserved.